ثبت نام | ورود | وضعیت کاربر: میهمان 
02334572160 |
آلوچه بهداشتی باغلار محصولی از شرکت ستاره سالار
 
عقب‌ماندگی ایران در کشت ارگانیک
یک کارشناس کشاورزی تصریح کرد: پس از گذشت 83 سال از کشت ارگانیک در جهان، کشور ما هنوز در این زمینه جزو کشورهای عقب افتاده است که ضرورت دارد برای رواج تولید محصولات ارگانیک از کشاورزان حمایت کنیم.

منوچهر کلهر در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، اظهار کرد: در سال 1340 کودهای شیمیایی وارد ایران شد که ابتدا برای بهبود زمین‎های کشاورزی و تولید بیشتر محصولات مورد استفاده قرار می‎گرفت اما امروزه این مسأله به معضل زیست‎محیطی و تغذیه‎ای برای انسان‎ها تبدیل شده است.

وی افزود: گیاهان، کودهای نیتروژن‎دار را به صورت نیترات یا آمونیاک جذب و تبدیل به آمونیوم می‎کنند. گیاه توانایی محدودی در احیای نیترات دارد و اگر نور نباشد به تجمع نیترات در گیاه منجر می‎شود.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: نیترات در معده به نیتریت و نیتریت به نیتریت آمین تبدیل می‎شود که سرطان‎زاست؛ سرطان دستگاه گوارش از سرطان‎های شایعی است که 30 درصد آن مربوط به تازه‎خوری سبزیجاتی است که کود شیمیایی زیادی برای تولید آنها استفاده شده است.

به گفته وی اگر محصولات را بعدازظهر برداشت کنیم به خاطر نور از مقدار نیترات آن کاسته می‎شود اما کشاورزان معمولا محصولات را صبح برداشت می‌کنند.

کلهر بیان کرد: سهمیه استان لرستان 100 هزار تن کود شیمیایی است که در 800 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان مصرف می‎رسد و میانگین مصرف کود در استان 56 کیلوگرم در هکتار و در کشور 74 کیلوگرم است.

این کارشناس کشاورزی با اشاره به اینکه یکی از علل فشار خون در جوانان استفاده کود فسفره حاوی عناصر سنگین است، متذکر شد: کشت ارگانیک در سال 1930 در دنیا مطرح شد و نیاز جهان به این نوع کشت افزایش یافت اما کشور ما هنوز در این زمینه جزو کشورهای عقب افتاده است لذا ضروریست برای رواج تولید محصولات ارگانیک از کشاورزان حمایت کرد.


وی گفت:‌ در استان لرستان 4.8 میلیون واحد دامی وجود دارد که می‎توان 2.1 میلیون تن کود حیوانی تولید کرد. با مصرف 20 تن کود حیوانی در هکتار، 105 هزار هکتار از اراضی از این طریق پوشش داده می‎شوند و 0.1 درصد ماده آلی خاک را می‎توان بالا برد.

کلهر ادامه داد: باید کمپوست را جایگزین کود شیمیایی کرد که البته در حال حاضر به خاطر قیمت بالا در سطح محدود و در مصارف گلخانه‎ای کاربرد دارد.
این کارشناس اضافه کرد: باید فعالیت‎های ترویجی برای استفاده از ظرفیت‎های موجود در کشور را بالا برد تا بهره‎برداری علمی و اصولی‎تری از منابع خاک و آب صورت گیرد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه کودها اثر باقیمانده دارند و غیر قابل جذب برای گیاه می‎شوند باید از کودهای زیستی برای جذب کردن فسفر استفاده کرد تا لزومی به اضافه کردن دوباره‎ی کود به خاک نباشد.

کلهر تصریح کرد:‌ کشاورزان دنبال راهی می‎روند که کمترین هزینه را داشته باشد و با اقداماتی چون کلش‎سوزی شدت تخریب را افزایش می‎دهند که ضروریست ترویج کشاورزی در این راستا اقدام کند.

تاريخ تنظيم: شنبه 21 اردیبهشت ماه 1392